Husk at få jeres aftale på skrift

 

Uanset om du tilbyder din hjælp via Jobbi.dk eller søger efter en ekstra hånd til pasning af dine kæledyr, dine børn eller klipning af hækken, så husk at få den aftale, som I sammen indgår, på skrift. Så undgår I senere, at I ikke er enige om løn, tid eller opgavens omfang.

Når tingene står på skrift, er risikoen for misforståelser altid mindre.

I behøver naturligvis ikke lave en lang og kompliceret kontrakt med underskrifter. En mail eller en sms er nok – bare tingene er aftalt på skrift, og begge er enige om opgaven og har sagt ja til dette.

Taler I sammen på telefon, når aftalen laves, så aftal, at den, der skal udføre arbejdet efter samtalen sender en sms med aftalens indhold til den, der ønsker arbejdet gjort. I sådan en sms kunne der for eksempel stå:

”Hej Poul, Vi har aftalt, at jeg skal lufte din hund onsdage og lørdage i alle uger, indtil vi aftaler andet. Du er hjemme, når jeg kommer og går, så jeg behøver ikke nøgle. Er der en dag, jeg ikke skal komme, så giver du mig besked senest dagen før. Jeg går med din hund i en time. Hunden er ansvarsforsikret. Du betaler mig 70 kroner i timen for dette via Mobile Pay. MVH Pernille.”

Herefter svarer Poul:

”Hej Pernille, det er en aftale mvh Poul.”

Nu har I aftalen på skrift, og I kan begge trygt indlede samarbejdet.