Hundelufter

Der kan være nogle dage, hvor du er sent hjemme, og din hund har været alene længe i lang tid. De dage kan det være rart at få en hundelufter forbi, så dit dyr ikke skal vente for længe på at komme ud.

En hundelufter kan også hjælpe i forbindelse med sygdom, hvor du er sengeliggende eller dårligt gående. Ældre hunde kan få sværere ved at holde sig så længe og kan have brug for en luftning midtvejs, inden du kommer hjem.

Hvad tilbyder hundeluftere?

Der kan være forskel på, hvad du har brug for som hundeejer. Måske vil du bare gerne have at hundelufteren går en runde med din hund, så den kan få snust lidt og tisset af, inden du selv kommer hjem.

Ud over at gå tur med hunden tilbyder nogle hundeluftere nogle ekstra servicer i forbindelse med luftning af hunden.

Nogle hundeluftere lover at opsøge snusevenlige steder i lokalområdet, så hunden rigtigt kan få brugt sine sanser. Andre tilbyder også at køre hunden ud i en hundeskov eller et område, hvor hunden måske møder andre hunde, som den kan have fri leg med, hvis den er socialiseret og kan gå løs.

Andre hundeluftere møder med lommerne fyldt med lækre godbidder, som bliver brugt undervejs. Hvis du ønsker det, laver hundelufteren lidt træning med hunden. Det kan være øvelser som tilkald, kontakt og søgning. Med disse øvelser bliver hunden ikke alene adfærdstrænet – øvelserne er også med til at stimulere hunden og mætte den for indtryk.

Tilbage i huset kan hundelufteren sørge for frisk vand til hunden.

Hvem er en god hundelufter?

Er du på udkig efter en god hundelufter til din firbenede ven? Det er rart for hunden, hvis hundelufteren har lidt god tid, når hunden bliver hentet, så der er god tid til at kæle for den, og hunden kan få logret af.

En hundelufter skal selvfølgelig helst være dyreelsker og have hundetække, så vedkommende let vil kunne få kontakt med hunden og opnå sympati fra hunden.

Hvis du kan finde en rolig og fleksibel hundelufter, vil det klart være en fordel. Det kan være, du har skiftende arbejdstider. Når du er hundeejer ved du også, at tingene ikke altid går efter en snor – specielt ikke, hvis hunden stadig er hvalp. Her er det rart med en hundelufter, som bevarer roen.

Erfaring med hunde er altid en fordel, men i nogle tilfælde mere end andre. Har du en stor og dominerende schæferhund, skal du måske ikke lige starte ud med en helt uerfaren hundelufter. Her vil du kunne drage fordel af at finde en hundelufter, som tidligere har håndteret større hunde.

En god hundelufter vil også være en, som du kan stole på dukker op på de aftalte tidspunkter. En hundelufter skal med andre ord være pålidelig. Og give dig besked, hvis der kommer noget på tværs. Når du hyrer hjælp i form af en hundelufter, er det meningen, at det skal gøre livet lidt lettere for dig. Det er ikke meningen, at du skal gå og bekymre dig, om hundelufteren nu også kommer.

Det er også vigtigt, at du kan stole på din hundelufter i forhold til, at du sandsynligvis udleverer din ekstranøgle til huset.

Når du skal finde en ny hundelufter, så tag en snak med vedkommende om dyr generelt. Er hundelufteren vant til dyr, vokset op med dyr, hvilke oplevelser har vedkommende haft med dyr mv. Lyt til hvad den potentielle hundelufter svarer. Er man dyreelsker vil man med glæde og engagement fortælle om sine egne dyr og dyreoplevelser i det hele taget. I samtalen kan du også ligge mærke til, om hundelufteren spørger ind til din hund. Det kan være spørgsmål om foder, træning, er der nogle specielle steder din hund elsker at komme hen og snuse. Det giver dig en indikation af, om hundelufteren er oprigtig og engageret i forhold til muligheden for at blive hundelufter.